Kokosovo-kakaové sušenky
Recept na tyto sušenky vznikl po setkání s přítelkyní Kateřinou, kdy jsme seděly v kavárně a ke kávě přinesly výbornou kakaovou sušenku. A tak se zrodil nápad upéct si sušenky doma. Tyto sušenky jsou křehoučké a rozplývají se v ústech. Pokud máte rádi kokos a kakao, pak je doporučuji určitě vyzkoušet. Třeba si je oblíbíte jako já. Jejich příprava je jednoduchá.
Ingredience ke tvoření: cca 40-50ks
100 g strouhaného kokosu
120g špaldové celozrnné mouky Bio
80 g práškového třtinového cukru
2 lžíce přírodního kakaa
2 lžičky rozemletého lněného semínka (zastává propojení jako vajíčko)
1 lžička sody
Špetka soli
100 g másla rozpuštěného a vychladlého
1 lžíce bílého jogurtu
Trocha kokosu na posypání
Jdeme na to s radostí a úsměvem…
Do mísy dáme sypké ingredience -kokos, prosátou mouku, prosáté kakao, cukr,
lněné semínko, sodu a sůl a pak přilijeme vychladlé máslo a jogurt.
Všechny ingredience s Láskou rukama promísíme, aby vzniklo kompaktní těsto,
které necháme cca 2 hodinky uležet nebo přes noc v lednici.
Před samotným tvořením sušenek těsto necháme lehce změknout, aby se nám
s ním dobře tvořilo. Těsto rukama prohněteme a vyválíme ho na moukou posy-
paném vále na tloušťku 4 mm. Pak z něj vykrajujeme formičkou tvary, které jsou nám blízké. Já zvolila srdíčka. Ty pak přeneseme širokým nožem na plech s pečícím papírem. Sušenky ozdobíme posypem z kokosu. Vložíme do vyhřáté trouby na 175st.C a pečeme cca 10-12 min., tak aby kokos nahoře měl barvu dozlatova. Po upečení vyjmeme z trouby a necháme lehce vychladnout. Pak přendáme na talíř nebo do dózy, kde je můžeme mít připravené, když přijde návštěva.
Jsou skvělé čerstvé i odleželé!
Můžete si je vychutnat ke kávě, čaji nebo jen tak na chuť.
Přeji Vám krásné tvoření a příjemný prožitek z vlastnoručně vyrobených
sušenek plných Lásky.