Fermentovaná kaše s ovocem - Podzimní varianta
11. říjen, 2022 o 18:25,
Žádné komentáře

Fermentovaná kaše s ovocem - podzimní varianta
je doplněna prohřátým sezonním ovocem a voňavými ořechy a čokoládou.
Ranní pohlazení do bříška
Ingredience pro tvoření:
Radost a úsměv na tváři
4 lžíce ovesných vloček
1 lžíce rozinek bez chemické konzervace
2 lžičky lněných semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce mandlí nebo vlašských ořechů
ovoce dle chuti – jablka, švestky, hrušky
skořice mletá
kousek kvalitní hořké čokolády
voda,citron, sůl
slunečnicový olej
med dle potřeby
Příprava:
Večer namočíme ovesné vločky a rozinky do vody a přidáme trochu citronové
šťávy a špetku soli (tím nafermentujeme vločky a budou lépe stravitelné pro
naše tělo). Semínka namočíme do vody. Mandle nebo ořechy taktéž namočíme,
ale zvlášť (voda z nich je hořká).Mandle ráno oloupeme.
Ráno prohřejeme na pánvi vločky s rozinkami a semínky, dle potřeby přidáme
vodu, nevaříme, tak aby kaše měla vláčnou konzistenci.
Do menšího rendlíku kápneme lžičku oleje, přidáme ovoce pokrájené na kousky
a chvíli podusíme, dle potřeby přidáme trochu vody.
Do misky navrstvíme kaši, kterou přelejeme teplým ovocem a ozdobíme
nasekanými ořechy a čokoládou. Dle chuti dosladíme medem.
TIP - Ke kaši si můžeme připravit lahodný domácí čaj ze šípků a ovoce.
Ingredience na čajík:
Šípky- 1hrst
Jablko
Med dle chuti
Příprava:
Večer namočíme do vody šípky. Ráno zahřejeme namočené šípky s vodou,
nevaříme cca na 80st.C. Přidáme na kousky nakrájené jablíčko a necháme cca
10min odstát.
Přelijeme do hrníčku a dle chuti můžeme osladit medem.
Samotný čaj má příjemnou sladko-kyselkavou chuť.
Příjemnou dobrou chuť a krásné nalazení do nového dne !
S Láskou vytvořené jídlo, které je vychutnáváno v klidu a v pohodě má pro nás
nevyčíslitelnou hodnotu.