Čerstvý salát a avokádová pomazánka
20. září, 2022 o 22:29
Čerstvý salát a avokádová pomazánka
Spirulinou. Lahůdkové droždí dodává salátu jedinečný šmrnc.
K salátu si můžeme připravit lehkou a přesto výživnou veganskou pomazánku
z avokáda a tofu, kterou je nejlépe podávat s domácím chlebem.
Ingredience na salát:
Ledový salát
ředkvičky
čerstvý kopr
cibulková nať
lahůdkové droždí
řasa Spirulina v prášku nebo křupavá
slunečnicový nebo lněný bio olej
sůl
Jak na salát:
S Láskou a radostí omyjeme zeleninu pokrájíme na menší kousky, přidáme
najemno nakrájený kopr a cibulkovou nať. Dle chuti osolíme, posypeme
lahůdkovým droždím a zakapeme olejem. Vše lehce v míse promísíme. Nahoru
posypeme Spirulinou. Necháme chvíli odležet lednici, aby se chutě prolnuly.
Ingredience na avokádovou pomazánku s tofu:
1 zralé avokádo
1 tofu natural
cibulka s natí
lahůdkové droždí
sůl, pepř
slunečnicový olej v bio kvalitě
Jak na pomazánku:
Avokádo omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odstraníme pecku a lžící
vydlábneme ze slupky. V hlubokém talíři rozmělníme vidličkou najemno, k tomu
nastrouháme najemno tofu natural, přidáme najemno pokrájenou cibulku i
s natí a přilijeme pol. lžíci oleje. Vše hezky promícháme, aby se ingredience
spojily. Dochutíme solí, čerstvě umletým pepřem a lahůdkovým droždím.
Podáváme vychlazenou nejlépe namazanou na domácím kváskovém chlebíku.
Přeji dobrou chuť a skvělý prožitek z vlastoručně připraveného jídla, které má
jedinečnou hodnotu, pokud ho tvoříme s láskou, radostí, lehkostí v daném
okamžiku!